Een gloednieuwe editie lonkt, beste liefhebbers van nieuw Nederlandstalig talent!
Sinds de finale weten we dat singersongwriter Niels Boutsen, alias Stoomboot, zich de absolute Nekka 2011 winnaar mag noemen. Bovendien werd hij samen met Marjolein Deckers & groep én met Pickin’ Daddy geselecteerd voor de nieuwste editie ‘Kleine Avonden’…

Tijd dus om bloed, zweet en tranen te plengen op een coachingstraject van hard labeur om vanaf september 2012 het beste van zichzelf te tonen in de Vlaamse culturele centra. Wie doet het net zo goed als Senne Guns, Hannelore Bedert of Buurman?

Sinds 2002 staat het ‘De Kleine Avonden’ project bekend als containerbegrip voor Nieuw Nederlandstalig Talent dat staat te popelen om de deuren van de nationale muziekscene in te beuken… Tien jaar geleden bleek het zingen in de moerstaal ‘not done’ – nu blijkt het een evidente keuze voor jonge artiesten. Mede dankzij deze productie.

Want wat hebben o.a. Buurman, Hannelore Bedert, Mira, Jacko Bond en Senne Guns met elkaar gemeen? Inderdaad, ooit stelden ze hun toen nog Kleine Liedjes voor aan het Grote Publiek op een tournee van ‘De Kleine Avonden’, aangevuurd door topcoaches als Raf Walschaerts, Wigbert, dirk Blanchart, Tom Pintens e.a.

Opnieuw worden ze in een regie van Raf Walschaerts klaargestoomd om samen één avondvullend spektakel te creëren. Een soort ‘mini-Nekkanacht’ waarbij u kunt pronostikeren hoever deze jonge snaken het zullen schoppen!