Met zijn volle 1m37 aan de linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een vijf centimeter hoge kuif, een kunstheup én een handvol grappen trok hij in 2009 richting comedycafé The Joker in Antwerpen om er keihard op zijn bakkes te gaan. Maar William had van het podium geproefd en zette door.
Via Get up, stand up, een initiatief dat jonge comedians in de schijnwerpers plaatst, schaafde hij zijn eerste grappen bij om nog geen jaar later moeiteloos de 123 Comedy Award op zak te steken. Ook in 2010 werd William publiekslieveling op de Culture Comedy Award én maakte Pukkelpop kennis met de kleinste man in comedyland.
Sindsdien is William Boeva een graag geziene gast in het clubcircuit. Via het multiculturele comedyproject Hakims of Comedy belandde hij in 2011 voor het eerst op de podia van diverse cultuurcentra en kreeg er intensieve coaching van Han Coucke, regisseur van o.a. Philippe Geubels. In 2012 won hij Humo’s Comedy Cup.
Met een mond groter dan ’s mans gestalte geeft William Boeva als een ware stand-upper zijn klare kijk op de wereld. Hij wil dat de mensen zijn ‘soort’ leren kennen, want misschien zijn er niet zoveel verschillen als het oog doet vermoeden…

Meer info: williamboeva.be