met William Boeva en Erhan Demirci
Nieuw comedytalent slaat de handen in elkaar! En dat is nodig: William is dwerg en Erhan is van Turkse afkomst – opgegroeid in Limburg, godbetert! Behoren tot een minderheidsgroep schept een band en daarom trekken beide comedians samen van leer tegen het publiek.

William Boeva schrijft en speelt comedy vanuit z’n eigen leefwereld en die is groter dan de man zelf lijkt. Van Little Britain tot Family Guy, van Jackass tot zelfs Susan Boyle… it’s all in him! Het komt onverbloemd uit een mond groter dan ‘s mans schaduw. Dat hij Antwerpenaar is, is louter toeval.
Sinds hij de 123 Comedy Award 2010 wegkaapte en tourde als voorprogramma van Han solo, beschouwt de comedywereld hem als zeer beloftevol. Boeva zelf vindt zich meer een man van kleine stapjes. De pers kijkt alvast niet over hem heen:

“Hij heeft de flair en het zelfvertrouwen van de ware stand-up comedian en vooral een soort onverschrokken brutaliteit.” (De Standaard)

Als zoon van een Turkse mijnwerker experimenteerde Erhan Demirci met comedy tijdens zijn studentenjaren. Net als Boeva is hij één van de grote beloftes binnen het Vlaamse comedylandschap. Daar zit zijn finaleplaats op de
Culture Comedy Award 2009 voor iets tussen én de juryprijs van de prestigieuze 123 Comedy Award 2010 in de Antwerpse Arenbergschouwburg.

Als master of ceremony presenteerde deze jonge Turk de hele ‘Hakims of Comedy’ tournee vlot aan elkaar in 2010-2011.

In het komend dubbelprogramma met William Boeva laat Demirci zijn eigen kronkels over politiek, integratie en het alledaagse los op zijn publiek. Daarbij ontziet hij niets. Zolang hij maar kan lachen en laten lachen is de wereld van hem…