Op vrijdag 16 november stelde BERLAEN in de AB Club zijn nieuwe plaat ‘De loatste man’ live voor aan Brussel & de wereld. Vollenbak elektrisch mét band én gastartiesten als Tom ‘Lalalover’ Kestens & Maaike Cafmeyer. Het werd een waar feest, dat niet toevallig ook opgenomen werd door de AB Studio. Wordt vervolgd dus. Check regelmatig deze site om te weten wat er met die opnames zal gebeuren! En voor wie erbij was: we konden u goed horen… uw luidkeels gebrul staat er mee op!

Uit het nieuwe album pikte Radio 1 “Brengt ui zuster mee” op in de hoogste rotatie. Dat betekent dat BERLAEN’s versie van de eighties-hit “Let’s go all the way” (nu kent u Sly Fox weer!) in de Vox lijst van Radio 1 staat. Wie deze eerste track de nieuwe plaat een duwtje richting top van de lijst wil geven, kan zich laten gaan op deze link. De link verandert elke week, je kan elke dag 1 stem uitbrengen… Eeuwige dank! Het resultaat hoort u elke zaterdagochtend van 9 tot 11u.

Verder kan u zoals elk jaar op Radio 1 stemmen voor 100 op 1. Behoort BERLAEN tot jouw beste artiesten van de Belgische popgeschiedenis? Geef dan je favoriete BERLAEN song door via deze link. Maak kans om veel muziek te winnen door te stemmen tot 1 december 2012.

Ook bij Radio 2 was BERLAEN al te gast met nieuw materiaal in programma’s als ‘En nu serieus’ en ‘Het muziekcafé’. Check de mediapagina’s op deze site en luister naar hartelust naar de jukebox, want die is vers aangevuld met livesessies van BERLAEN op Radio 2 én interviews op Radio 1. Lees recensies door oa. De Morgen én interviews in allerlei nationale kranten. Of kijk een eind weg naar de videoclips, diverse livesessies & making-of filmpjes.

 

Het nieuwe album ‘De loatste man’ laat meteen een gewaagde sound op de luisteraar los: funkier & compacter dan tevoren, maar even meezingbaar en bedrieglijk opgewekt als weleer. “… Berlaen heeft na Vanuivoeurt met De loatste man opnieuw een juweel van een dialectplaat uit” zo oordeelde Bart Steenhaut al in De Morgen over dit nieuwe geluid.

Samen met gitarist-producer Ward Snauwaert speelde BERLAEN zowat de hele plaat in, verder aangevuld met vocale bijdrages van muzikale vrienden Kris De Bruyne & Isabelle A. Steeds voorzien van schuine blik op de wereld – het handelsmerk van BERLAEN. De nieuwste videoclip is op dat vlak niet anders, of wat had u verwacht?

 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=c5hSQFuQab4

Live wekt BERLAEN vrolijke decibels op aan de zijde van Ward Snauwaert & Laurens Billiet. Een kleine elektro-akoestische AB sessie ter illustratie:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=XecCmfWTZJk

En er komt nog veel meer! Vooral live dan, want deze winter duikt BERLAEN de theaters in. Warm & akoestisch. Omringd door de ravissante Maaike Cafmeyer, duivel-doet-al Tom Kestens én meestercellist Frans Grapperhaus. Première op 13 december in CC De Schakel te Waregem, de overige tourdata vind je op de speellijst.
Doezovoeurt!