Wielerploeg

Omloop Het Nieuwsblad

Een dag na Sep Vanmarckes allereerste overwinning brak de dag van de echte toppers aan. De BB/PIAS equipe had voor de finale van ‘Omloop Het Nieuwsblad’ 7 zeer gretige renners ingezet. Zelfs een eventjes-verloren-gegane-trouwring kon hen niet weerhouden een kwartier voor het startschot al klaar te staan! De eerste 5 km lagen er als uittocht uit Gent zeer slecht bij: putten, kiezels, zand en daarenboven een fris temperatuurtje. Maar Bart VD, Bart VK, Geert, Joris, Peter VD, Peter R en Renaat zetten de toon door als een echte topploeg het honderdkoppige peloton te mennen, dat kilometerslang braafjes achter bleef.Aan de splitsing van de 65 – 95 km drong een plaspauze zich op. Ondertussen werd ook uitgemaakt wie welke afstand ging rijden. Twee van de drie Peters zouden zeer vlotjes de 65 km verteren tot de aankomst. Joris en Renaat klampten aan bij de overige 3 om de 95 km uit te rijden. Het uiteengaan van de BB/PIAS ploeg betekende meteen het abrupte einde van een 20-km-lange-rechte-lijn én schotelde ineens 2 bochten voor. Deze leidden naar de bevoorrading aan het ‘CRVV’. Een iets te lange pauze deed de kou nog harder toeslaan toen de 5 opnieuw op de fiets kropen. Er volgden 35 zeer zware kilometers en hellingen en kasseistroken als Eikenberg, Wolvenberg, Haaghoek, Leberg, Molenberg, Paddestraat, Lippenhovestraat, Lange Munte brachten de equipe vanzelf op temperatuur.

Bart VK ontpopte zich gaandeweg als kasseikoning én levend road-book dat anticipeerde op elke helling, kasseistrook of taai stuk parcours. Een uitstekende hulp om beter te doseren en te recupereren op de baan. Op de Molenberg knalden beide Barten én Geert naar boven. In het gat dat ze sloegen met Joris en Renaat, begon het speculeren over de halfweg gevallen renner die ze passeerden: kwam dit door een gebrek aan conditie of door een ‘incident Boonen-Boom’ met onze drie koplopers in de rol van Boonen? De laatste bevoorrading luidde de aanval in op een vrouwenpeloton met daarin Saartje Vandendriessche en ‘haar’ Vrouwelijk Verzet. Machopraat als ‘er viel plots een serieus gat’ of ‘je zat er uit de wind’ slaan we nu even over. Hoffelijkheid in de sport, we voeren het hoog in het vaandel!

Net voor Schelderode kwam de ‘bottleneck’ van deze koers in de vorm van een gigantisch peloton dat plots opdook. Gedirigeerd door heuse motards, ging de BB/PIAS equipe schuilen in de buik van het peloton. Op de Steenakker, een kasseistrook op 4 km van de meet, zoog Bart VD met een rotvaart zijn BB/PIAS makkers uit de masssa , tot een rood licht wat enkelingen de kans bood om deze geoliede machine bij te halen. ‘Homefucking is killing prostitution’ leerden we uit die noodgedwongen stop, dankzij de hells angels-badge van 1 van de begeleidende motards. Een vurig credo waarmee Renaat zich op kop zette om de sprint af te maken. Gevolg: als een ‘Sky-trein’ denderde de ploeg door de Overpoortstraat en in de laatste 200 meter gingen de overige 4 uit pure dankbaarheid in de remmen om Renaat te laten winnen.

Net op dat moment gooide een onverlaat roet in het eten door koersdirecteur Renaat langs rechts voorbij te gaan. Een hyperalerte Bart VD spurtte er naartoe en trok hem aan het zadel. Totaal verbouwereerd keek solo slim om en zag slechts het bordeaux van de BB/PIAS-uitrusting. Koest!

Na het net nog op de finishlijn ontwijken van nog een politiecombi (waar hebben die leren parkeren?) verklaarde Renaat in de traditionele persbabbel dat deze overwinning er kwam dankzij de ploeggeest én groepstactiek. Een renner is een ploeg…

En Hilaire Van Der Schueren zou trots zijn op zo’n ploeg!

Volgende rit: Ename Classic

 • Wanneer: 17 maart 2012
 • Adres: Bevegemse Vijvers 1, 9620 Zottegem
 • Afstand: 80 km – 115 km – 144 km
 • Inschrijving: €11 of €13
 • Aanvangsuur: 9u00

Kalender 2012

 • 17/03: Ename Classic l 80km/114km/141km
 • 21/04: Saeftinghe Classic l 75km/100km/135km/160km
 • 05/05: Grinta! Challenge l 65km/104km/151km
 • 27/05: Memorial Rudy Peerens l 60km/80km/100km
 • 09/06: Gran Fondo Ardennaise l 120km/170km
 • 18/08: Les geants des Ardennes l 85km/143km
 • 15/09: Tom Steels Classic l 65km/120km
 • 07/10: La balade a Gerard l 65km/100km

Wielerpiste

BroedBloeders huiscineast Frank Bongers bracht onze dolle avonturen op de wielerpiste in beeld… Eddy Merckx kan trots zijn op de BB/PIAS ploeg! Bekijk het filmpje hier:
httpv://www.youtube.com/watch?v=uDh30v-mEQU